31 Ιανουαρίου 2010

Το Google earth..... ανακαλύπτει τις πύλες του Άδου στο Ταίναρο??

Η Ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη από παράδοξα, μυστήρια, και ανεξιχνίαστα γεγονότα που συμβαίνουν σε πρόσωπα, θεούς, ανθρώπους και τέρατα.
Αποτελεί το πλέον γαργαλιστικό θέμα και οι καταστάσεις που παραδίδονται μας εξάπτουν την φαντασία.
Στο νοτιότερο άκρο της στεριανής Ελλάδος το ακρωτήριο Ταίναρο τοποθετούνται οι πύλες που οδηγούν στον κάτω κόσμο. Και ενώ μπορούμε σχετικά εύκολα να κατανοήσουμε τι είναι Πύλες, δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα του κάτω κόσμου, τουλάχιστον πριν από την μοιραία στιγμή που θα τον επισκεφθούμε δυστυχώς ανεπιστρεπτί.
Κάποιοι όμως πήγαν στο κάτω κόσμο και ξαναγύρισαν, και αυτή την μαγεία μας παραδίδει η μυθολογία.
Πρώτος και καλύτερος ο Ηρακλής, ο μυθικός γιός του Δία και ημίθεος, κατέβηκε στον Άδη από τα σκαλιά του Ταινάρου, και άρπαξε την Άλκηστη, και σε άλλη στιγμή σκοτώνοντας τον Κέρβερο αν δεν με απατά η μνήμη μου.
Και ο Ορφέας κατέβηκε νομίζω για να φέρει πίσω την Ευρυδίκη.

Γνώριζαν λοιπόν καλά τον δρόμο τα πολύ παλιά χρόνια, αλλά με τον καιρό οι μνήμες έσβησαν και το τοπίο πιθανόν να άλλαξε.
Προσπάθησε να βρει την σπηλιά ο Παυσανίας, κατά την περιήγηση του στην Λακωνία, όπως λεπτομερώς περιγράφει στα Λακωνικά.
Προσπάθησε και ο Κυριάκος ο Αγκωνίτης, να μάθει σχετικά με την είσοδο στην σπηλιά του Άδη, και γράφει εκείνα που του μετέφεραν, και τις εντυπώσεις του από την περιήγηση του στο Ταίναρο.
Είναι σίγουρο πώς προσπάθησαν και προσπαθούν μέχρι σήμερα να βρουν την είσοδο πάρα πολλοί. Αντί της εισόδου βρίσκουν τον ναό των Ασωμάτων, που τα θεμέλια του είναι απομεινάρια του ναού του Ποσειδώνα, ένα μικρό σε βάθος σπήλαιο, και ένα υπέροχο μωσαϊκό δάπεδο στο πόρτο Στέρνες, που απεικονίζει έναν ρόδακα.
Και εδώ θα βγάλουμε το καπέλο όλοι στην τεχνολογία, διότι ότι δεν κατόρθωσε ο άνθρωπος το κατόρθωσαν οι δορυφόροι, του Google Earth.
Ναι είναι απίστευτο, μυστήριο και σας καλώ να το δείτε μόνοι σας.
Αυτό που χρειάζεται είναι να κατευθυνθείτε με όργανο το Google Earth στην θαλάσσια περιοχή ΝΔ του Ταινάρου, πολύ κοντά στην ακτή.
Μια μικρή μαύρη κουκίδα μέσα στην θάλασσα, με παραξένεψε, και ζούμαρα για να ανακαλύψω τι μπορεί να είναι.
Η μαύρη κουκίδα μεταμορφώθηκε σε μια μεγάλη τρύπα, κάτι σαν πηγάδι.

Συνέχιζα να πλησιάζω και μπροστά στα μάτια μου εμφανίστηκε ένα κομμάτι στεριάς κάτι σαν νησί, ή μάλλον νησιά όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, και να το επιβεβαιώσετε σερφάροντας με το Google Earth.

Δεν ισχυρίζομαι πώς βρήκα την είσοδο στο κάτω κόσμο, πώς θα μπορούσα άλλωστε αφού γράφω, και διαβάζετε.

Την βρήκε όμως όπως μπορείτε να διαπιστώσετε το Google Earth, και εάν δεν έχει παρέμβει κάποιος δαίμων της ηλεκτρονικής εποχής…..πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα είναι οι σχέσεις μας με τους δαίμονες του κάτω κόσμου τώρα που βρέθηκε μια πύλη εισόδου.

Με τους δαίμονες του πάνω κόσμου οι περισσότεροι........... τα έχουμε βρει.

4 σχόλια:

  1. δεν νομίζω οτι έχει σχέση με τις πύλες του Άδη...απλά το google earth έχει σκανάρει μόνο τις περιοχές που υπάρχει στεριά και σε κάποια απόσταση τη γύρω θάλασσα οπότε και εδώ λόγω του νησιού βλέπεις το μαύρο κύκλο... όλη η υπόλοιπη θάλασσα έχει άλλο χρώμα επειδή δεν είναι σκαναρισμένη με λεπτομέρεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα μαλλον εχεις δίκιο,,,αλα για την μαγεια της αναρτησεις και την προβολή του ταιναρου καποιες φορες μιλαμε αλληγορικά... ευχαριστω για το σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την μαγεία της ορθογραφίας δεν έχετε μιλήσει ποτέ φαντάζομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας....συντροφιά μας.